کاهش علائم حساسیت با استفاده از مناسب‌ترین ابزار و روش‌های خانه تکانی

کاهش علائم حساسیت

ممکن است هر کدام از ما یا اطرافیانمان دچار آلرژی‌های فصلی یا دائمی باشیم و برای کاهش علائم حساسیت از وسایل و مواد شوینده خاصی استفاده کنیم و یا از گیاهان و درختانی که ایجاد حساسیت می‌کنند فاصله بگیریم. آشنایی با راه‌های کاهش علائم آلرژی هنگام خانه تکانی یا استفاده از وسایل تمیز کننده برای هر فرد مبتلا به حساسیت بسیار ضروری و حیاتی است.

برای از بین بردن مواد حساسیت زا در زمان تمیز کردن منزل، خانه تکانی و همچنین ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه ها و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شوند، از ابزارها و محصولات تمیز کننده مناسب استفاده کنید. تاثیر این روش‌ها و نکات برای پاک‌سازی صحیح مواد آلرژی زا و کاهش اثرات آنها به اثبات رسیده است.

 نظافت منظم و هفتگی خانه تاثیر بسیار زیادی در کنترل و مقابله با آلرژی دارد. حتی اگر مدت کوتاهی نظافت منزل را به عقب بیندازید، باعث بروز علائم آلرژی در اثر تحریک گرد و غبار و سایر مواد حساسیت زا می‌شود. برای آشنایی و انتخاب بهترین ابزار و مواد پاک کننده که مناسب افراد مبتلا به آلرژی هستند با فرانو همراه باشید.

کاهش علائم آلرژی هنگام خانه تکانی


کاهش علائم حسایت هنگام خانه تکانی


به هر ماده‌ای که باعث واکنش آلرژیک شود آلرژن گفته می‌شود. همانطور که می‌دانید بسیاری از گیاهان حساسیت زا هستند و با شناخت کافی می‌توان گیاه مناسبی برای کاهش آسیب انتخاب کرد؛ اما ممکن است در بسیاری از مواقع متوجه آن نباشیم که ابزار یا مواد پاک کننده چه مقدار می‌توانند باعث حساسیت شوند. تمیز کردن خانه از بخش‌های مهمی است که افراد دارای حساسیت باید حتما به آن توجه کنند زیرا ذرات گرد و غبار در ایجاد علائم انواع حساسیت‌های پوستی و تنفسی موثرند.

تمیز کردن آشپزخانه


کاهش علائم حساسیت با انتخاب ابزار مناسب تمیز کردن

  • جارو برقی: اگر جارو برقی شما دارای فیلتر مناسب برای ذرات ریز نیست حتما از دو کیسه برای جمع آوری ذرات بیشتر استفاده کنید. برای جارو برقی‌های بدون کیسه، به طور مرتب ظرف جمع آوری را تمیز کرده و بشویید تا با کاهش علائم آلرژی و استفاده از ماسک آسیب نبینید.
  • پارچه‌ها و تی‌های میکروفایبر و قابل شست و شو: پارچه‌های میکروفایبر گرد و غبار را بهتر از حوله‌های پنبه‌ای یا کاغذی جذب می‌کنند. تی‌های میکرو فایبر هم گزینه مناسبی برای پاک کردن گرد و غبار هستند فقط کافی است قبل از استفاده آنها را خوب مرطوب کنید.
  • دستمال مرطوب یکبار مصرف: اینگونه دستمال‌ها‌ در کاهش علائم حساسیت به گرد و غبار بسیار موثرند زیرا ذرات را تا هنگام دفع در سطل زباله همراه خود نگه می‌دارند و آنها را به سرعت جذب می‌کنند.
  • ماسک و دستکش محافظ: برای کاهش علائم آلرژی از ماسک‌های یکبار مصرف یا قابل شست و شو استفاده کنید. برای جلوگیری از حساسیت‌های پوستی سعی کنید از دستکش لاتکس استفاده نکرده و به‌جای آن از دستکش‌های لاستیکی آستر پنبه‌ای استفاده کنید.
  • محصولات لباسشویی: از مواد شوینده و پاک کننده‌ای استفاده کنید که فاقد رنگ و بو هستند. تحقیقات نشان داده است که رنگ در تحریک پوستی تاثیرگذار است.
همچنین بخوانید:  ویروس کرونا روی لباس و پارچه تا چه مدت زنده می‌ ماند؟ چطور لباس آلوده را بشوییم

بهترین محصولات تمیز کننده برای کاهش علائم حساسیت

متاسفانه برخی از محصولات تمیز کننده باعث حساسیت‌های زیادی می‌شوند و می‌توانند علائم آلرژی ایجاد کنند. از مواد شوینده‌ای استفاده کنید که کمترین مواد شیمیایی مضر را دارند. مواد شیمیایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، موادی هستند که باید محدود شوند:

  • آمونیاک
  • D_ لیمونن
  • فرمالدهید
  • هیپوکلریت سدیم (آب ژاول یا وایتکس)
  • سدیم لوریل سولفات

این مواد شیمیایی بسیار تحریک کننده و آلرژی زا هستند. بهتر است قبل از خرید محصولات شوینده به برچسب‌های روی محصول دقت کنید. به دنبال پاک کننده‌های بدون بو باشید و از محصولات طبیعی مانند سرکه سفید مقطر، جوش شیرین و آبلیمو برای تمیز کردن استفاده کنید.

مواد شوینده حساسیت زا


6 روش موثر برای کاهش علائم آلرژی در قسمت های مختلف خانه

برای حفظ سلامتی توجه به نحوه تمیز کردن نواحی مختلف خانه بسیار مهم است. بعد از آشنایی با مواد شوینده مناسب و وسایل پاک کننده بهتر است با نحوه تمیز کردن و کنترل برخی موارد برای کاهش علائم حساسیت آشنا شوید.

عوامل آلرژی زا را در کل خانه کاهش دهید

نکات زیر را برای کاهش عوامل حساسیت زا در سراسر خانه رعایت کنید:

  1. دما و رطوبت داخلی را کنترل کنید. گرد و غبار به گرما و رطوبت علاقه دارند و مدت زمان بیشتری در آن مکان باقی می‌مانند. با حفظ درجه حرارت بین 68 درجه فارنهایت (20 درجه سانتیگراد) تا 72 درجه فارنهایت (22 درجه سانتیگراد) و سطح رطوبت بیش از 50 درصد می‌توانید میزان آنها را کاهش دهید.
  2. از فیلترهای ذرات کوچک در سیستم‌های گرمایش و سرمایش مرکزی و تهویه مطبوع اتاق استفاده کنید. فیلترها را ماهیانه عوض یا تمیز کنید.
  3. ورود موش‌ها و حشرات را کنترل کنید. تمام ترک‌های خانه را به طور کامل ببندید و از ورود آنها جلوگیری کنید.
  4. در هیچ کجای خانه سیگار نکشید.
  5. حیوانات خانگی را تا جای ممکن در بیرون نگه دارید. حداقل هفته‌ای یکبار حیوانات اهلی داخل خانه را استحمام کنید و ملحفه‌های آنها را هفتگی بشویید.
همچنین بخوانید:  چگونه لکه روغن و چربی را از روی لباس به طور کامل پاک کنیم؟

تمیز کردن اتاق خواب

تمیز کردن صحیح اتاق خواب

اتاق خواب از مکان‌هایی است که در خانه تکانی باید به آن بسیار توجه کرد. از آنجایی که زمان زیادی را در اتاق خواب و میان پارچه و ملحفه‌های نرم سپری می‌کنیم، گرد و غبار به‌راحتی بر روی آنها نشسته و باعث ایجاد حساسیت می‌شود؛ لازم است هفته‌ای یکبار اتاق تمیز شود.

با تخت و ملحفه شروع کنید؛ ملحفه‌ها، روبالاشتی‌ها و پتوها باید حداقل هفته‌ای یکبار در آب گرم شسته شوند. برای کاهش علائم حساسیت هرگز ملحفه‌ها را در بیرون از خانه و در فضای باز خشک نکنید زیرا باعث جذب گرد و غبار می‌شوند. از روتختی‌های قابل شست و شو استفاده کنید تا بتوانید به طور مرتب آنها را بشویید.

هفته‌ای یکبار اتاق خواب را تمیز کنید؛ از وسایل نصب شده بر روی سقف، لوستر و پنکه سقفی شروع کنید تا به پرده‌ها، تخت و مبلمان برسید. زیر تخت و مبلمان را جارو برقی کنید، از کفپوش‌های سخت و محکم استفاده کنید و از موکت‌های قابل شست و شو برای کاهش علائم حساسیت استفاده کنید.

بهتر است حیوانات خانگی را از اتاق خواب و تخت خارج کنید. درهای کمدها را برای جلوگیری از ورود مواد آلرژی زا ببندید و برای نگهداری از وسایل استفاده نشده از روکش‌های پلاستیکی استفاده کنید.

سرویس بهداشتی

Clean bathroom 1

خطرناک‌ترین مواد حساسیت زا در حمام کپک‌ها هستند. برای از بین بردن آنها از سفیدکننده کلر، پراکسید هیدروژن یا سفیدکننده‌های مخصوص استفاده کنید. هرگز چند ماده شیمیایی را با هم مخلوط نکنید. برای از بین بردن تجمع کپک‌ها، مقدار مناسب ماده پاک کننده را در ۳ برابر آب حل کرده و با استفاده از دستکش و یک برس سفت آنها را پاک کنید. مطمئن شوید که تهویه مناسب وجود دارد.

برای گوشه‌های حمام از حوله‌های کاغذی استفاده کنید؛ این حوله‌ها را در محلول تهیه شده قرار دهید و بعد از خیس شدن، آنها را در مناطق کپک زده به مدت 15 دقیقه بگذارید و سپس حوله را مالش دهید و بشویید.

برای جلوگیری از رشد کپک، در زمان دوش گرفتن فن حمام را روشن کنید و قبل از خروج، وان و سردوش را با حوله خشک کنید. وان، روشویی، سینک ظرفشویی و وسایل توالت را به طور مکرر از نظر نشت بررسی کرده و سریعا تعمیر کنید. همیشه حوله‌ها را آویزان کنید تا به خوبی خشک شوند. کف‌پوش و پرده‌های حمام را مرتبا بشویید تا از رشد كپک جلوگیری شود.

همچنین بخوانید:  10 راه ساده و طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

سالن پذیرایی

خانه تکانی بدون ایجاد حساسیت

برای کاهش علائم حساسیت همانند اتاق خواب از قسمت‌های بالایی شروع کنید تا گرد و خاک بر روی زمین بنشینند و سپس آنها را با جاروبرقی مناسب تمیز کنید. گرد و غبار پنکه سقفی و وسایل روشنایی، پرده‌ها، طاقچه‌ها و خاکستر باقی مانده در شومینه را فراموش نکنید.

در آخر مبلمان و کف سالن را به صورت مرطوب پاک کنید. سالن‌های پذیرایی باید حداقل هفته‌ای یکبار تمیز شوند و بهتر است یک روز در میان فرش را جارو کنید تا بیشترین مواد حساسیت زا گرفته شوند.

اگر در خانه از گیاهان طبیعی استفاده می‌کنید بهتر است روی سطح خاک آنها را با سنگ‌های تزئینی بپوشانید؛ پیشنهاد می‌شود از گیاهان ضد حساسیت در محیط داخلی خانه استفاده کنید. گرد و غبار گیاهان مصنوعی باید به طور هفتگی پاک شوند.

برای شادابی و خوشبو کردن هوا از مواد شیمایی استفاده نکنید و به‌جای آنها پوست مرکبات و ادویه‌جاتی مانند چوب دارچین و جوز هندی را بجوشانید.

آشپزخانه

کاهش علائم حساسیت در آشپزخانه

نگهداری از لوازم آشپزخانه بسیار حیاتی و مهم است. آشپزخانه مکان‌ اصلی رشد کپک و مدفوع حشرات است. برای آشپزخانه حتما از فن خروجی به‌منظور کاهش رطوبت محیط استفاده کنید. سینک، یخچال و فریزر را به طور منظم از نظر نشت بررسی کرده و در صورت بروز مشکل سریع تعمیر کنید.

یخچال و لاستیک‌های دور درب (واشر) را هفتگی تمیز کنید و غذای کهنه را دور بریزید. رطوبت‌های اضافی را پاک کرده و قفسه‌ها را تمیز کنید.

اپن و میزها را روزانه تمیز کرده و ظرف‌ها را بعد از هر وعده غذایی حتما بشویید. تمام مواد غذایی را در ظروف سر بسته نگهداری کنید و سطل زباله را به‌طور مکرر تخلیه کنید. حداقل ۴ بار در سال کابینت‌ها و کشوها را خالی کنید تا مواد خرد و ریز باعث حساسیت نشوند.

همچنین بخوانید:  10 ترفند اصلی آشپزی برای اینکه تبدیل به یک سرآشپز حرفه ای شوید

ورودی خانه

تمیز کردن ورودی خانه

بهترین راه برای کاهش علائم آلرژی جلوگیری از ورود آنها به داخل خانه است. حداقل هفته‌ای یکبار ورودی خانه را جارو کنید و از افراد خانه بخواهید کفش‌های خود را خارج از خانه در بیاورند و بهتر است با لباس‌های بیرون به داخل اتاق خواب نروند.

زیر زمین‌ها و انباری‌ها محل تجمع گرد و غبار و آلودگی هستند. از سطل‌های سربسته برای نگهداری از وسایل استفاده کنید و سعی کنید رطوبت مکان‌های مختلف خانه را به خوبی کنترل کنید. بهتر است کفپوش خانه سخت و محکم باشد تا بتوانید آن‌را به راحتی تمیز کنید.

با رعایت تمام نکاتی که در این مقاله به آنها پرداختیم در کاهش علائم حساسیت و آلرژی بسیار موفق خواهید بود.

سوالات متداول

در زمان نظافت منزل برای کاهش علائم حساسیت از چه وسایلی استفاده کنیم؟

از جمله مناسب‌ترین ابزار برای خانه تکانی به‌منظور کاهش علایم آلرژی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جارو برقی
  • پارچه‌ها و تی‌های میکروفایبر و قابل شست و شو
  • دستمال مرطوب یکبار مصرف
  • ماسک و دستکش محافظ
  • مواد شوینده فاقد رنگ و بو

بهترین مواد تمیز کننده برای کاهش علائم آلرژی کدامند؟

پاک کننده‌های بدون بو محصولات طبیعی مثل سرکه سفید مقطر، جوش شیرین و آبلیمو

کدام مواد شوینده و پاک کننده باعث ایجاد آلرژی و حساسیت می‌شوند؟

اگر مبتلا به آلرژی هستید برچسب و اطلاعات روی محصولات شوینده را بررسی کرده و سعی کنید از پاک کننده‌هایی که حاوی مواد شیمیایی مضر زیر هستند دوری کنید:

  • هیپوکلریت سدیم (آب ژاول یا وایتکس)
  • فرمالدهید
  • آمونیاک
  • D _ لیمونن
  • سدیم لوریل سولفات