ثروتمندان چگونه فکر می کنند؟ تفاوت رفتار و تفکر افراد ثروتمند با دیگران چیست؟

ثروتمندان / تفکر افراد ثروتمند

ثروتمندان بسیاری را در جهان می‌شناسیم که روز به روز بر ثروت آنها افزوده و بیش از پیش موفق می‌شوند. بارها این سئوال‌ها را از خود پرسیده‌ایم که افراد ثروتمند چگونه فکر و عمل می‌کنند که این‌چنین در کسب و کار خود موفق هستند؟ سبک زندگی افراد ثروتمند و پولدار چگونه است؟ اگر تفکر پولدارها و طرز فکر افراد ثروتمند را بدانیم، ما هم می‌توانیم مانند آنها پولدار شویم؟! آیا بجز شخصیت افراد ثروتمند و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، عوامل دیگری هم در پولدار شدن آنها دخیل بوده است؟

ثروتمندان نسبت به مردم عادی با روش‌های متفاوت زیادی به جهان نگاه می‌کنند. به‌طور مثال ثروتمندترین زنان خود ساخته شخصیت کاملا متفاوتی با دیگر بانوان دارند؛ یا جوان ترین ثروتمندان جهان نسبت به دیگر هم‌سالان خود تفکرات و سبک زندگی متفاوتی دارند. این تفاوت‌ها حتی در رفتار و تفکر اکثریت مردم ساکن در ثروتمندترین شهرهای جهان که تعداد میلیاردر بیشتری در آنها زندگی می‌کنند نیز مشهود است.

در این مقاله به 17 مورد از این ویژگی‌ها و تفاوت‌ها که تصمیمات، مسیر و سبک زندگی ثروتمندان جهان را مشخص می‌کند می‌پردازیم؛ با فرانو همراه باشید.

افراد ثروتمند چگونه فکر میکنند

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

ثروتمندان چگونه فکر و عمل می‌کنند؟


پاسخ به این سوال که چگونه مانند ثروتمندان فکر کنیم؟ می‌تواند در کشورهای مختلف متفاوت باشد؛ به‌طور مثال این احتمال وجود دارد که ثروتمند ترین افراد ایران با راه‌های کاملا متفاوتی نسبت به ثروتمندان کشورهای دیگر پولدار شده باشند، اما در بین همه افراد ثروتمند تعدادی خصوصیت رفتاری و شخصیتی مشترک است که با اکثر افراد جامعه تفاوت دارد.

استیو سیبولد (Steve Siebold) که خود یک میلیونر خودساخته است، ۲۶ سال از عمرش را صرف گفتگو با ثروتمندترین افراد جهان کرد تا کتاب «ثروتمندان چگونه فکر می کنند» (How Rich People Think) را بنویسد. مهم‌ترین نکته کتاب این است که «راز ثروتمند شدن در خود پول نیست، بلکه در سطح فکری است که آن را تولید می‌کند». علاوه بر داشتن مانده حساب بانکی بیشتر از اکثر افراد، تفکر پولدارها و افراد ثروتمند نیز متفاوت است؛ آنها همچنین عقاید، فلسفه و استراتژی‌های مختلفی دارند.

ناپلئون هیل می‌گوید:

هرچه را که ذهن بتواند تصور کند و باور داشته باشد، می‌تواند به آن دست یابد.

ذهن همه چیز است. بودا در گفته‌های خود به این موضوع اشاره کرده که «آنچه فکر می‌کنید، همان خواهید شد». همه ما چنین نقل قول‌های انگیزشی را شنیده‌ایم؛ اکنون علم نیز وارد شده و می‌خواهد از طریقی منطقی و اثبات شده به بررسی این نقل قول‌های انگیزشی و عملی شدن آنها در میان افراد جهان بپردازد. اما واقعا افراد ثروتمند چگونه پولدار شدند؟

همچنین بخوانید:  چهار اقدام موثر افراد موفق برای غلبه بر ترس از عدم موفقیت

افراد ثروتمند دائما یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند، افراد فقیر فکر می‌کنند از قبل می‌دانند!


در ادبیات انگلیسی، سه کلمه وجود دارد که با هم یک جمله خطرناک را می‌سازند؛ «I know that» که معنای فارسی آن «من آن‌را می‌دانم» است. به عبارت ساده‌تر اگر شما چیزی را می‌دانید، آن را چگونه فهمیده‌اید؟ پاسخ بسیار ساده است: «اگر آن‌را زندگی کرده‌اید، آن‌را می‌دانید». در غیر این‌صورت شما تنها در مورد آن موضوع شنیده‌اید، خوانده‌اید و یا صحبت کرده‌اید، اما آن‌را نمی‌دانید. با خودتان رو راست باشید، اگر شما خود را واقعا ثروتمند و خوشحال نمی‌دانید، این یک فرصت خوب است تا در مورد پول، موفقیت و زندگی چیزی یاد بگیرید.

یک تفاوت بین افراد فقیر و ثروتمند این است که افراد فقیر اغلب سعی دارند اثبات کنند که حق با آنهاست؛ در واقع افراد فقیر ماسکی بر صورت زده‌اند که به همه بگویند «من همه چیز را می‌دانم»؛ اما این ماسک فقط برای مدتی می‌تواند درست عمل کند و در درازمدت، نمی‌تواند آنها را به موفقیت و ثروت برساند.

ثروتمندان با وجود ترس باز هم حرکت می‌کنند؛ افراد فقیر اجازه می‌دهند ترس بر آنها غلبه کند


میلیون‌ها نفر در خصوص ثروتمند شدن «فکر می‌کنند» و هزاران نفر برای ثروتمند شدن تصدیق، تجسم و تعمق می‌کنند. بسیاری از افراد تقریبا هر روز مراقبه انجام می‌دهند، با این‌حال هرگز در حین مراقبه یک کیسه پول از آسمان روی سر آنها نیفتاده و آنها را ثروتمند نکرده است. در نهایت این افراد به نوعی سرخوردگی دچار شده و تصور می‌کنند که تمام جملات انگیزشی جهان خزعبلاتی بیش نیستند چرا که هیچ یک از افکار مثبت و مجسم‌سازی ثروت برای آنها جواب نداده است.

تصدیق، تعمق و تجسم‌ همگی ابزارهای فوق‌العاده‌ای هستند، اما باید بگوییم که هیچ‌یک از این ابزار به تنهایی نمی‌توانند در دنیای واقعی به شما پول و ثروت ببخشند. در دنیای واقعی تفکر پولدارها همراه با عمل است و شما باید «عمل» کنید تا به موفقیت دست یابید.

همچنین بخوانید:  بیوگرافی جک ما (Jack Ma) کارآفرین نمونه و دومین فرد ثروتمند کشور چین

پول افراد ثروتمند برای آنها سخت کار می‌کند، افراد فقیر برای پول خود سخت کار می‌کنند


اگر شما هم مانند اکثر مردم هستید، یکی از برنامه‌ریزی‌هایتان در زندگی این است که «سخت کار کنید تا پول بدست آورید». در واقع این تصمیم و تصور باعث می‌شود هرگز ثروتمند نشوید؛ بلکه باید این تفکر را داشته باشید که « پول باید برای شما سخت کار کند، پول خود را بدست آورید».

بدون شک کار کردن سخت است، اما کار کردن به تنهایی هرگز شما را ثروتمند نخواهد کرد؛ آیا این گفته صحیح است؟ بله! نگاهی به دنیای واقعی بیاندازید، میلیون‌ها نفر بلکه میلیاردها نفر هستند که ساعت‌ها و بلکه شبانه‌روزی کار می‌کنند، آیا همه آنها ثروتمند شده‌اند؟ خیر! آیا بیشتر آنها ثروتمند هستند؟ خیر! آیا تعداد زیادی از آنها ثروتمند هستند؟ خیر! بیشتر این افراد یا شکست خورده‌اند یا نزدیک شکست هستند و یا یک زندگی بسیار معمولی دارند. این موضوع یک تفاوت اساسی بین زندگی فقیر و ثروتمند است.

افراد پولدار چگونه پولدار شدن

ثروتمندان پول خود را به خوبی مدیریت می‌کنند، افراد فقیر نمی‌توانند پول خود را مدیریت کنند


ثروتمندان چگونه پول خرج میکنند؟ «فرد ثروتمند پول خود را به‌درستی مدیریت می‌کند»؛ در واقع ثروتمندان تکنیک مدیریت پول را به خوبی می‌دانند. اما افراد فقیر نمی‌توانند پول خود را به نحو صحیح مدیریت کنند. ثروتمندان از افراد فقیر باهوش‌تر نیستند، بلکه تفکر پولدارها عادات پولی متفاوت و صحیحی به آنها بخشیده و باعث شده تا ذهنیت ثروتمند داشته باشند. این عادات اساسا بر روی شرایط زندگی گذشته آنها و تا حدی آموزه‌های آن افراد پایه‌گذاری شده است. بنابراین اگر نمی‌توانید پول خود را به درستی مدیریت کنید، احتمالا نحوه مدیریت و برنامه‌ریزی پول به شما آموخته نشده است.

افراد پولدار بر ارزش خالص دارایی خود تمرکز می‌کنند، افراد فقیر بر روی درآمد خود


وقتی صحبت از پول می‌شود افراد جامعه معمولا از ما می‌پرسند که «چقدر درآمد دارید؟» به ندرت این سئوال را می‌شنوید که «ارزش خالص دارایی شما چقدر است؟» افراد بسیار کمی این سئوال را می‌پرسند. در واقع افراد بسیار زیادی در اطراف ما، ثروت را صرفا در میزان درآمد حاصل از کاری که انجام می‌دهیم می‌دانند؛ در صورتی‌که یکی از عادات افراد ثروتمند اینست که با سرمایه‌گذاری‌های صحیح، ارزش خالص دارایی‌های خود را افزایش می‌دهند.

افراد ثروتمند «هر دو» را انتخاب می‌کنند، افراد فقیر فقط «یا» و «هیچ» را برمی‌گزینند


ثروتمندان در دنیای فراوانی زندگی می‌کنند و افراد فقیر در دنیای محدودیت‌ها! البته از نظر فیزیکی همه ما در دنیای یکسانی زندگی‌ می‌کنیم، اما تفاوت در دیدگاه‌هاست. فقر و بی‌پولی در زندگی بیشتر افراد طبقه متوسط و پایین ناشی از کمبودها است.

افرادی که ثروتمند نیستند همیشه در زندگی اینگونه فکر می‌کنند که «چیزهای زیادی در دنیا وجود دارد که ما نمی‌توانیم داشته باشیم، هرگز ما به اندازه کافی پول نداریم تا همه چیز را داشته باشیم». بله، قطعا نمی‌توان «همه چیز» که در دنیا وجود دارد را داشته باشید، اما قطعا می‌توانید «هرآنچه که می‌خواهید را داشته باشید».

همچنین بخوانید:  توصیه های وارن بافت برای سرمایه گذاری در بازار بورس و سهام

ثروتمندان بر اساس نتیجه پول پرداخت می‌کنند، افراد فقیر بر اساس زمان


آیا شما هم تا به حال این توصیه را شنیده‌اید: «به مدرسه بروید، نمرات خوبی کسب کنید، یک کار خوب بدست آورید، حقوق ثابت بالایی داشته باشید، همیشه به موقع سرکار حاضر شوید، سخت کار کنید و … بعد از آن خوشبخت زندگی خواهید کرد». شما را نمی‌دانم اما شخصا علاقه‌مندم تا کسی که این توصیه را تضمین می‌کند ملاقات کنم.
ما نمی‌خواهیم این توصیه را به کل رد کنیم، اما می‌توانیم زندگی خود و اطرافیانمان را بررسی کنیم که آیا این روش برای آنها جواب داده است؟ «حقوق ثابت» را می‌توان گره این توصیه دانست؛ با حقوق ثابت نمی‌توان به تمام خواسته‌ها رسید. حقوق ثابت تنها می‌تواند یک تضمین برای پرداخت اقساط باشد.

خریدهای ثروتمندان

افراد ثروتمند گیرنده‌های قدرتمندی هستند، افراد فقیر گیرنده‌های ضعیف


یکی از ویژگی‌های شخصیت افراد ثروتمند این است که نسبت به اکثریت مردم، گیرنده‌های قوی هستند. بیشتر مردم ممکن است در «بخشیدن» توانایی بالایی داشته باشند، اما در «گیرنده بودن» قطعا ضعیف هستند. تفکر پولدارها اینست که در گیرنده‌گی باید تواناتر از بخشنده بودن باشیم و این بدان معنا نیست که نباید بخشنده بود.

ثروتمندان از مشکلاتشان بزرگتر هستند، افراد فقیر از مشکلاتشان کوچکتر


افراد پولدار چگونه پولدار شدند؟! ثروتمند شدن کار ساده‌ای نیست و مسیر رسیدن تا مقصد پر از فراز و نشیب، سختی‌‌ و دشواری‌هاست. راه رسیدن به ثروت مملو از مشکلات است و دقیقا به همین دلیل بیشتر افراد این مشکلات را نمی‌پذیرند. افراد زحمت، دردسر، مسئولیت و به‌ عبارتی مشکلات را نمی‌خواهند.

این یکی از بزرگترین تفاوت‌ها بین افراد فقیر و ثروتمند است. افراد ثروتمند و موفق بزرگتر از مشکلات خود هستند، در حالی‌که افراد فقیر و ناموفق از مشکلاتشان کوچکتر هستند. افراد فقیر تقریبا هر کاری برای جلوگیری از بروز مشکل انجام می‌دهند و به محض دیدن یک چالش فرار می‌کنند. این دسته افراد خوشحال هستند که از بروز مشکل و چالش جلوگیری کرده‌اند.

این افراد با دیدن مشکلات فرار کرده‌اند، چرا که آنها را بزرگتر از توانایی خود دیده‌اند و به دلیل این عدم توانایی در حل و مدیریت چالش‌ها از آنها دوری می‌کنند. اما در زمان مواجهه با یک مشکل یا چالش چگونه مثل ثروتمندان رفتار کنیم؟ راز بزرگ این است که به حدی رشد کنیم تا از هر مشکلی بزرگتر باشیم.

همچنین بخوانید:  چگونه سریعا در کار خود پیشرفت کنیم؟

ثروتمندها در تلاشند تا خود و ارزش دارایی‌های خود را ارتقا دهند، افراد فقیر در خصوص فروش و تبلیغات افکار منفی دارند


برخی از افراد جامعه از شنیدن برگزاری دوره‌های مختلف، یا فروش محصولاتی با قیمت‌های مناسب هیجان زده شده و برای دریافت آنها اقدام می‌کنند. در مقابل برخی دیگر از افراد نگرشی منفی نسبت به این نوع از بازاریابی و تبلیغات دارند؛ این دسته از افراد در نظر نمی‌گیرند که این تبلیغات چه نفعی برای آنها دارد، بلکه فقط از آن متنفرند.

رشد نارضایتی یکی از بزرگترین موانع موفقیت است. افرادی که با اصل تبلیغات و فروش مشکل دارند معمولا در مسیر خود به مشکل برمی‌خورند. اگر نخواهید به مردم بگویید که شما محصول یا خدمتی را برای ارائه دارید، چگونه می‌خواهید که درآمدزایی داشته باشید؟ اگر شما این‌کار را نکنید و نخواهید خود را ارتقا دهید، قطعا فردی دیگر خواهد آمد که از این خلاء استفاده کرده و خود را ارتقا خواهد داد. مانند ثروتمندان فکر کنید.

افراد ثروتمند با اشخاص مثبت و موفق ارتباط دارند، افراد فقیر با شخصیت‌های منفی و ناموفق


تفکر پولدارها به این شکل است که به دیگر افراد موفق به چشم الگویی برای ایجاد انگیزه و یک انرژی جهت پیشروی نگاه کرده و آنها را به عنوان سرمشقی به‌منظور یادگیری می‌بینند. آنها با خود می‌گویند: «اگر او توانسته این کار را انجام دهد، پس من هم می‌توانم». داشتن دوستان ثروتمند و الگوبرداری یکی از روش‌های اصلی یادگیری از این افراد است.

افراد ثروتمند از اینکه افرادی پیش از آنها توانسته‌اند موفق شوند خوشحالند، به‌طوری‌ که اکنون دنبال‌رو راهی هستند که افراد موفق پیش‌تر رفته‌ و به نتیجه رسیده‌اند. چرا باید چیزی که اختراع شده را دوباره اختراع کنیم؟ روش‌های اثبات شده زیادی در رسیدن به موفقیت وجود دارد که تقریبا برای همه افراد جوابگو است.

افراد ثروتمند سایر ثروتمندان و افراد موفق را تحسین می‌کنند، افراد فقیر از ثروتمندان و افراد موفق بیزارند


افراد فقیر غالبا با نارضایتی، حسادت و احساس منفی نسبت به افراد موفق نگاه می‌کنند و می‌گویند «آنها خیلی خوش‌شانس هستند» و به نوعی آن‌را یکی از مشکلات افراد ثروتمند به‌حساب می‌آورند؛ گاهی هم با خشم در خصوص آنها صحبت می‌کنند. همه ما تعداد زیادی داستان افراد فقیری که ثروتمند شدند را شنیده یا خوانده‌ایم؛ سرگذشت بسیاری از آنها نشان می‌دهد تا زمانی که نسبت به ثروتمندان و افراد موفق احساس منفی داشته باشید، خودتان هم نمی‌توانید موفق و ثروتمند شوید.

همچنین بخوانید:  چگونه کسب و کار خود را طوری راه بیاندازیم که سریع به درآمدزایی منجر شود؟

ثروتمندان روی فرصت‌ها تمرکز می‌کنند، افراد فقیر روی موانع


ثروتمندان فرصت‌ها را می‌بینند و افراد فقیر موانع را می‌بینند. ثروتمندان شاهد رشد بالقوه خود هستند، افراد فقیر ضرر بالقوه را می‌بینند. افراد ثروتمند روی نتیجه کار تمرکز می‌کنند، افراد فقیر روی خطرات تمرکز می‌کنند. اکنون این سئوال پیش می‌آید که باید نیمه پر لیوان را دید یا نیمه خالی؟ ما قصد نداریم در این مقاله در خصوص مثبت اندیشی صحبت کنیم، بلکه می‌خواهیم بررسی کنیم که ثروتمندان چگونه رفتار می کنند و آن‌را با دیدگاه‌های ثابت و رفتار اکثر مردم مقایسه کنیم.

افراد فقیر معمولا بر اساس ترس و خطر انتخاب می‌کنند، به عبارتی ذهن آنها همیشه در حال جستجو برای یافتن یک اشتباه یا خطایی است که می‌تواند در هر شرایطی انجام شود. ذهنیت اصلی آنها این است که «اگر این ایده کار نکند چه؟» یا در بیشتر مواقع این جمله را می‌گویند که: «این کار نخواهد کرد». فکر ثروتمندان کمی مثبت و ذهنیت آنها این است که: « من مطمئنم که این کار موثر واقع خواهد شد».

افراد ثروتمند بزرگ فکر می‌کنند، افراد فقیر کوچک


در اروپا درآمد یک مربی ورزشی از سالی 250 هزار دلار بعد از 3 سال، به بیش از 600 میلیون دلار رسید. زمانی‌که از او درباره این موفقیت سئوال شد پاسخ داد: «لحظه‌ای که شروع کردم به بزرگ فکر کردن، همه چیز تغییر کرد». تفکر پولدارها و قانون بازار و درآمدزایی این است: تا زمانی که چیزی برای ارائه به بازار داشته باشید، می‌توانید به نسبت ارزش آن محصول یا خدمت درآمد کسب کنید.

ثروتمندان تعهد داده‌اند که ثروتمند شوند، افراد فقیر می‌خواهند ثروتمند شوند


از عادات افراد ثروتمند تعهد است که یکی از ویژگی‌های اصلی شخصیت آنهاست. اگر از اکثر مردم بپرسید که آیا می‌خواهند ثروتمند باشند، با تعجب به شما نگاه کرده و می‌گویند: «البته که می‌خواهم ثروتمند شوم!». واقعیت این است که اکثر مردم واقعا نمی‌خواهند ثروتمند شوند؛ چرا؟ زیرا آنها در ناخودآگاه خود احساس منفی دارند که ثروتمند شدن اشتباه است.

بسیاری از مردم هم تفکر پولدارها را به این شکل تحلیل می‌کنند که آنها آدمهای پول پرست هستند و مشکلات افراد ثروتمند در زندگی خیلی بیشتر از آنها است.

طرز فکر پولدارها

ثروتمندان بازی پول را انجام می‌دهند تا برنده شوند، افراد فقیر بازی پول را انجام می‌دهند تا نبازند


افراد فقیر بازی پول را در حالت دفاعی انجام می‌دهند در حالی‌که تفکر پولدارها حالت تهاجمی دارد. اگر قرار بود هر بازی یا ورزشی را در حالت دفاعی انجام دهید، شانس برنده شدن شما چقدر است؟ واقعیت این است که مردم می‌جنگند تا پول خود را از دست ندهند و به نوعی در حالت دفاعی بازی می‌کنند. دغدغه اصلی آنها بقا و امنیت به جای ایجاد ثروت و فراوانی است. هدف شما چیست؟ آیا می‌خواهید به بازی دفاعی خود ادامه دهید؟ از نشانه های افراد پولدار این است که به‌دنبال ایجاد ثروت هستند.

همچنین بخوانید:  10 زن قدرتمند جهان در سال 2019 را بیشتر و بهتر بشناسیم

افراد ثروتمند معتقدند «من زندگی خودم را می‎سازم»، افراد فقیر معتقدند «زندگی برای من اتفاق می‌افتد»


زندگینامه پولدارترین افراد جهان ثابت می‌کند که اگر می‌خواهید ثروتمند شوید و ثروتمند بمانید، باید باور داشته باشید که فرمان زندگی در دستان شماست و این شما هستید که زندگی خود را می‌سازید؛ باید ذاتا اعتقاد داشته باشید که کنترل زندگی را در دستان خود دارید.

اگر از آن دسته افرادی هستید که معتقدید زندگی شما چیزی جز تقدیر و سرنوشت نیست، هر چه که اتفاق می‌افتد از پیش تعیین شده است و شما کنترلی بر آن ندارید، پس نمی‌توانید زندگی خود را هم بسازید و در نهایت ثروتمند شوید. شما کنترلی بر زندگی مالی خود نخواهید داشت. این باور آغازی برای شکست مالی است.

در این مقاله به بررسی 17 باور و طرز فکر افراد ثروتمند در مقابل افراد فقیر پرداختیم. به‌نظر شما تا چه اندازه می‌توان این نوع از تفکر پولدارها و مواردی که مطرح شد را عملی کرد؟

 

سوالات متداول

ثروتمندان چگونه فکر میکنند؟

از ویژگی‌های شخصیتی افراد ثروتمند و پولدارها می‌توان به این موارد اشاره کرد: ثروتمندان دائما یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند؛ افراد ثروتمند با وجود ترس باز هم حرکت می‌کنند؛ افراد ثروتمند پول خود را به خوبی مدیریت می‌کنند؛ ثروتمندان از مشکلاتشان بزرگتر هستند؛ ثروتمندان با افراد مثبت و موفق ارتباط دارند؛ افراد ثروتمند سایر ثروتمندان و افراد موفق را تحسین می‌کنند؛ ثروتمندان معتقدند «من زندگی خودم را می‎سازم». مطالعه مقاله کامل چگونه مثل ثروتمندان فکر کنیم در وبسایت فرانو

ثروتمندترین افراد جهان در سال 2021 چه کسانی هستند؟

در حال حاضر (فوریه ۲۰۲۱) لیست پولدارترین افراد جهان به ترتیب عبارت است از: ۱. جف بزوس موسس آمازون (بیش از ۱۹۲ میلیارد دلار)؛ ۲. ایلان ماسک بنیانگذار تسلا، پی‌پال و اسپیس اکس (۱۸۳ میلیارد دلار)؛ ۳. برنار آرنولت کارآفرین و بازرگان فرانسوی و خانواده‌اش (بیش از ۱۴۸ میلیارد دلار)؛ ۴. بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت (بیش از ۱۲۱ میلیارد دلار)؛ ۵. مارک زاکربرگ موسس فیسبوک (نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار)؛ ۶. ژونگ شان‌شان تاجر چینی (۹۰ میلیارد دلار)؛ ۷. وارن بافت سرمایه‌گذار و اقتصاددان (حدود ۹۰ میلیارد دلار)؛ ۸. لری الیسون یکی از موسسان و مدیرعامل کمپانی اوراکل (۸۶/۵ میلیارد دلار)؛ ۹. لری پیج پایه‌گذار گوگل (نزدیک به ۸۳ میلیارد دلار) ۱. موکش آمبانی کارآفرین و بازرگان هندی (حدود ۸۲ میلیارد دلار)

ثروتمندترین افراد جهان در سال 2020 چه کسانی هستند؟

لیست پولدارترین افراد دنیا در سال ۲۰۲۰ : ۱. ایلان ماسک (۱۹۵ میلیارد دلار)؛ ۲. جف بزوس (۱۸۵ میلیارد دلار)؛ ۳. بیل گیتس (۱۳۴ میلیارد دلار)؛ ۴. برنار آرنولت (۱۱۶ میلیارد دلار)؛ ۵. مارک زاکربرگ (۱۰۳ میلیارد دلار)؛ ۶. ژونگ شان‌شان (بیش از ۹۳ میلیارد دلار)؛ ۷. وارن بافت (۸۸/۲ میلیارد دلار)؛ ۸. لری پیج (۸۳/۶ میلیارد دلار)؛ ۹. سرگی برین یکی از موسسان گوگل (۸۱ میلیارد دلار)؛ ۱۰. لری الیسون (۸۰ میلیارد دلار)

شغل پولدارترین افراد جهان چیست؟

ثروتمندترین افراد جهان در زمینه خرده فروشی، صنایع غذایی، مد و پوشاک، تکنولوژی، توسعه نرم‌افزار و فضای مجازی، رسانه، سرمایه‌گذاری و صنایع شیمیایی فعالیت دارند.