آموزش 10 ترفند اینترنت کاربردی که شما را به یک کاربر حرفه‌ای تبدیل می‌کند

ترفند مهم و کاربردی اینترنت

تا کنون فکر کرده‌اید چگونه می‌توان با استفاده از چند ترفند اینترنت ساده تبدیل به یک کاربر حرفه‌ای وب شد؟ اگر فردی باشید که ساعات بسیاری از روز خود را با کامپیوتر کار می‌کنید احتمالا با مرورگرهای بسیاری آشنا هستید. در این مقاله مجموعه‌ای از ترفندهای اینترنت را معرفی خواهیم کرد که شما را به یک کاربر حرفه‌ای دنیای وب بدل خواهد کرد.

امروزه با ‌استفاده از اینترنت تقریبا می‌توان پاسخ هر پرسشی را در فضای وب به‌دست آورد. پیشرفت تکنولوژی، افزایش و بهبود سرعت اینترنت و البته افزایش آگاهی ما، موجب وابستگی هرچه بیشترمان به اینترنت شده است. در این راه، دانستن چند ترفند مهم و کاربردی در زمان حضور در این دنیای بی ‌انتها بسیار ضروری و کمک کننده خواهد بود.

معرفی 10 ترفند مهم و کاربردی اینترنت


اینترنت یک منبع گسترده و قدرتمند و برای برخی از کاربران بسیار جذاب است. اما چگونه می‌توانیم نهایت استفاده را از زمانی که در اینترنت صرف می‌کنیم ببریم؟ در این مقاله با فرانو همراه باشید تا شما را با مفیدترین و پرکاربردترین ترفندهای اینترنتی آشنا کنیم.

1. از مزایای زبانه‌ (Tab) های مرورگرتان استفاده کنید

مهم نیست که از چه مرورگری استفاده می‌کنید؛ موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم، اپرا، مایکروسافت اج و یا حتی اینترنت اکسپلورر! شما باید بتوانید از مزایای زبانه‌ها در مرورگرها بهره ببرید.

هنگامی‌که در حال خواندن یک مقاله یا جستجو در یک وب سایت هستید ممکن است یک آدرس یا لینک (Link) ویژه توجه شما را به خود جلب کند. به‌راحتی با بردن نشانگر ماوس (موشواره) بر روی آدرس مورد نظر و فشردن دکمه اسکرول روی ماوس و یا با نگه‌داشتن کلید Ctrl و همزمان کلیک بر روی آدرس، صفحه مورد نظر در یک زبانه جدید باز خواهد شد، بدون اینکه در روند خواندن یا جستجوی شما اختلالی ایجاد شود یا از آن صفحه خارج شوید.

نکته: برای باز کردن یک زبانه خالی جدید، همزمان کلیدهای Ctrl + T را فشار دهید.

2. برای ورود به آدرس یک وب سایت، نیاز به وارد کردن آدرس //:http ندارید

دومین ترفند مهم و کاربردی اینترنت برای شما بسیار جالب خواهد بود. هنگام وارد کردن آدرس اینترنتی یک وب سایت، نیازی به تایپ //:http یا حتی WWW در آدرس‌بار ندارید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید به سایت Faraknow مراجعه کنید، کافیست در قسمت آدرس‌بار مرورگر خود Faraknow.com را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید.

برای سریع‌تر کردن کار، اگر آدرس شما com. است، کافیست Faraknow را نوشته و سپس همزمان کلیدهای Ctrl + Enter را فشار دهید تا آدرس https://www.Faraknow.com تایپ و اجرا شود.

آدرس اینترنت URL

3. با سرعت زیاد بین قسمت‌های مختلف یک صفحه حرکت کنید

این ترفند مهم و کاربردی اینترنت در مواقع بسیاری به داد شما خواهد رسید. اگر در حال تکمیل یک فرم اینترنتی، ایمیل یا یک متن هستید، با فشردن کلید Tab یا Shift + Tab می‌توانید سریع بین هر یک از قسمت‌های آن صفحه حرکت کرده و فیلدهای مورد نظر را تکمیل کنید. به عنوان مثال در فرم زیر می‌توانید با فشردن کلید Tab بین سه قسمت خالی صفحه حرکت کنید.

همچنین بخوانید:  چگونه تاریخچه گوگل کروم را پاک کنیم؟

نکته: در صفحه‌ای که دکمه‌های Ok, Submit و مانند آن وجود دارد نیز می‌توانید از مزایای دکمه Tab استفاده کنید. با فشردن کلید تب، دکمه‌های مورد نظر برجسته شده و با انتخاب کلید Enter، دستور مورد نظر اجرا خواهد شد.

ترفند مهم و کاربردی اینترنت

نکته: در یک منوی کشویی یا drop-down که گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد، با فشردن حرف اول کلمه مورد نظر می‌توانید به راحتی آن را انتخاب کنید.

4. میانبرهای مرورگر خود را بشناسید

این مورد را شاید بتوان جز بهترین 10 ترفند مهم و کاربردی اینترنت دانست. ده‌ها کلید میانبر مختلف وجود دارد که می‌توان از آنها در مرورگرهای اینترنتی استفاده کرد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین میانبرها اشاره خواهیم کرد:

  • Alt + D یا Ctrl + L را فشار دهید تا مکان نما را در نوار آدرس حرکت دهید.
  • کلید Ctrl را نگه دارید و برای افزایش و کاهش اندازه متن ، کلید + یا – را فشار دهید. Ctrl + 0 متن را دوباره تنظیم می‌کند.
  • برای تازه کردن (Refresh) یا بارگیری مجدد صفحه وب ، F5 یا Ctrl + R را فشار دهید.
  • برای برگشتن به صفحه قبل، کلید backspace یا کلید Alt را همراه فلش چپ فشار دهید.
  • F11 را فشار دهید تا صفحه مرورگر اینترنت تمام صفحه شود. اگر یکبار دیگر F11 را فشار دهید صفحه به حالت عادی برمی‌گردد.
  • Ctrl + B را فشار دهید تا بوک‌مارک‌های اینترنت خود را باز کنید.
  • Ctrl + F را فشار دهید تا کادر جستجو برای جستجوی متن در صفحه وب مورد مطالعه خود را باز کنید.

5. از نهایت پتانسیل مرورگرهای اینترنت خود استفاده کنید

از هر نتیجه جستجوی خود در اینترنت نهایت استفاده را ببرید. اگر نتیجه‌ای که مدنظرتان بوده را پیدا نکردید، دنبال آن عبارت در کوتیشن‌ها بگردید. برای مثال اگر عبارت «ترفند اینترنت» را در این صفحه جستجو کنید با کلمات «ترفند» و «اینترنت» به صورت جداگانه روبرو خواهید شد، اما اگر همین عبارت را به صورت “ترفند اینترنت” جستجو کنید، این دو کلمه کنار هم و با خروجی صحیح برای شما به نمایش در خواهد آمد.

جستجو در مرورگر / ترفند مهم و کاربردی اینترنت

نکته: در هر بار جستجو در صفحه مرورگر، به جای استفاده از ماوس، با فشردن کلید Enter دستور اجرا خواهد شد.

همچنین بخوانید:  آموزش نحوه استفاده از دستیار گوگل (Google Assistant) و رفع مشکلات احتمالی آن

6. از مرورگرهای مختلف استفاده کنید

اکثر کاربران تنها از یک مرورگر استفاده می‌کنند. مرورگرهای بسیاری وجود دارند که می‌توانید از قابلیت هر یک از آنها به صورت جداگانه استفاده کنید. برخی از این مرورگرها ممکن است ویژگی‌هایی داشته باشند که مرورگر فعلی شما از آن بی‌بهره باشد.

7. افزونه‌ها (Extension) را نصب کنید

تمام مرورگرها تعدادی افزونه یا اکستنشن خاص را برای کاربردی و راحت‌تر کردن کار برای شما ارائه می‌کنند. هر کدام از این افزونه‌ها قابلیت خاصی را به مرورگر شما اضافه می‌کنند که کار را برای شما ساده‌تر خواهند کرد.

extension list

8. از به‌روز بودن مرورگر و افزونه‌ها مطمئن شوید

یک مرورگر می‌تواند افزونه‌های بسیاری داشته باشد اما مهم این است که آن افزونه به‌روز بوده تا بتوان از قابلیت‌های آن استفاده کرد. به‌عنوان مثال افزونه Adobe Flash یک روش عالی برای پخش فیلم‌ها در صفحات اینترنت است. به‌روز بودن این افزونه برای پخش بهتر فیلم و تصاویر متحرک و همچنین امنیت آن مهم است.

همچنین بخوانید:  برای حفظ اطلاعات شخصی موبایل و گوشی گمشده خود چه کارهایی باید انجام دهیم؟

9. در زمان استفاده از اینترنت به امنیت خود توجه داشته باشید

  • هنگام ارسال اطلاعات محرمانه مانند نام کاربری‌، گذرواژه یا شماره کارت بانکی‌ از ایمن بودن آن صفحه مطمئن شوید؛ برای تایید این موضوع، به‌دنبال یک قفل امنیتی مرورگر اینترنت با نماد قفل کوچک در گوشه پایین سمت راست پنجره مرورگر خود یا کنار نوار آدرس بگردید. نماد قفل باید در حالت قفل باشد و باز نشود.

امنیت سایت / lock address bar

 

  • در وبسایت‌هایی مانند بانک‌ها که داده‌های محرمانه را ذخیره می‌کنند از رمزهای عبور قوی استفاده کنید. بهتر است برای هر وبسایت از رمز عبور متفاوتی استفاده کنید؛ اگر برای به‌خاطر سپردن رمزهای عبور خود به کمک نیاز دارید، می‌توانید از برنامه‌های مدیریت پسورد (Password manager) که بسیار کمک‌کننده هستند استفاده کنید.
  • احراز هویت دو عاملی که در بسیاری از سایت‌ها برای ورود به سیستم وجود دارد را فعال کنید. این ویژگی پس از تایید رمز ورود، برای تلفن شما پیام متنی حاوی یک کد تایید ارسال می‌کند. اگر شخصی رمز ورود شما را به‌دست آورد اما تلفن شما را نداشته باشد، نمی‌تواند به‌حساب شما دسترسی پیدا کند.
  • سیستم‌عامل و مرورگر خود را به‌روز نگهدارید.
  • یکی از متداول‌ترین روش‌های انتشار ویروس‌ و بدافزار از طریق پیوست‌ها و لینک‌های ارسالی در ایمیل است. همیشه هنگام برخورد با هرگونه پیوست یا پیوند در نامه‌های الکترونیکی دریافتی از هر کسی (حتی دوستان و خانواده) بسیار محتاط باشید.
  • هرگز داده‌های محرمانه مانند گذرواژه‌، اطلاعات کارت اعتباری و غیره را از طریق ایمیل منتقل نکنید. ایمیل‌ها رمزگذاری نمی‌شوند و در صورت رهگیری توسط شخص ثالث، قابل خواندن خواهند بود.
  • در مورد روش‌هایی که برای کلاهبرداری فیشینگ استفاده می‌شود اطلاعات بیشتری کسب کنید.
  • هر برنامه یا افزونه‌ای را نصب نکنید و در صورت لزوم قبل از کلیک روی دکمه تایید حتما توافق‌نامه را بخوانید و آن‌را درک کنید. اگر توافق‌نامه را نمی‌فهمید یا احساس می‌کنید نصب برنامه ضروری نیست‌، نصب را لغو کرده یا پنجره را ببندید.

 

10. از سرویس‌های آنلاین رایگان استفاده کنید

صدها سرویس آنلاین رایگان وجود دارد که به شما کمک می‌کنند تا استفاده از اینترنت برای شما آسان‌تر‌، پربارتر و لذت بخش‌تر شود. از جمله بهترین این خدمات رایگان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خدمات و سرویس‌های رایگان گوگل مثل: اسناد گوگل (Google Docs)، تقویم گوگل، ترجمه گوگل (Google Translate)، Gmail، گوگل مپ (Google Maps) و …
  • RescueTime یک ترفند اینترنت و سرویس عالیست که به شما کمک می‌کند تا زمان صرف‌شده برای هر کار را مدیریت و بررسی کنید.
  • WOT یک افزونه بسیار خوب برای نشان دادن ایمنی صفحه‌ای که از آن بازدید می‌کنید که بر پایه رای و نظر کاربران عمل می‌کند.
  • فلیکر (Flickr) یکی از معروف‌ترین سرویس‌های کاوش، به اشتراک گذاری و ذخیره عکس‌ها به صورت آنلاین.
  • اسکایپ (Skype) یک سرویس آنلاین عالی دیگر که امکان برقراری تماس تلفنی و تصویری از طریق اینترنت با سایر کاربران اسکایپ را می‌دهد.
  • ویکی پدیا (Wikipedia) بزرگترین دانش‌نامه آزاد که همه آن‌را می‌شناسند.

در این مقاله سعی بر آن شد تا ۱۰ ترفند مهم و کاربردی اینترنت را با شما در میان بگذاریم. ترفندهایی که شاید ساده به‌نظر برسند اما در هنگام استفاده از اینترنت و مرورگرها، سرعت بالایی به کار شما خواهند داد. با همین چند ترفند ساده می‌توانید همچون یک کاربر حرفه‌ای با اینترنت کار کنید و از وب‌گردی خود لذت ببرید.

این چند ترفند اینترنت مهم و کاربردی تا چه اندازه برای شما مفید بوده است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.