میشل اوباما کیست؟ چگونه توانست تبدیل به بانوی اول امریکا شود؟

میشل اوباما / Michelle obama

میشل اوباما یک حقوقدان، نویسنده و همسر رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما است. وی پیش از داشتن نقش خود به عنوان بانوی اول آمریکا، وکیل، عضو شورای شهر شیکاگو و عضو حزب کارگری بوده است. در این مقاله قصد داریم به بیوگرافی میشل اوباما بپردازیم.


میشل اوباما کیست؟


میشل اوباما یک حقوقدان و نویسنده است که از سال 2009 تا سال 2017 بانوی اول ایالات متحده بود. او همسر چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما است. وی در سال‌های خدمت خود به عنوان بانوی اول، توجه ویژه‌ای به موضوعات اجتماعی از جمله فقر، زندگی سالم و آموزش داشت. میشل اوباما در سال 2018 کتابی را با نام «شدن» یا «Becoming» منتشر کرد که مجموعه‌ای از تجربیات وی از کودکی در شیکاگو تا سال‌های زندگی در کاخ سفید است.

میشل اوباما / بانوی اول امریکا

ابتدای زندگی میشل اوباما

میشل در 17 ژانویه سال 1964 در شیکاگو متولد شد. پدر میشل، فریز رابینسون از کارگران یک تصفیه خانه آب و مادرش ماریان نیز منشی بود. با به دنیا آمدن میشل، مادرش به خانه‌داری مشغول شد تا بتواند او و برادر بزرگترش کریگ را بزرگ کند. جالب است بدانید زمانی که میشل 21 ماه سن داشت او را با برادرش به عنوان دوقلو اشتباه می‌گرفتند.

همچنین بخوانید: معرفی ثروتمندترین زنان خود ساخته آمریکا

خانواده رابینسون در یک خانه ییلاقی کوچک در سواحل جنوبی شیکاگو زندگی می‌کردند. میشل و کریگ یک اتاق مشترک داشتند و می‌توان گفت زندگی سختی را سپری می‌کردند. به گفته میشل، آنها روابط خانوادگی نزدیکی داشتند و وعده‌های غذایی و تفریحات را بین خود به اشتراک می‌گذاشتند.

تحصیلات میشل اوباما

والدین میشل اصرار زیادی بر تحصیل او و برادرش داشتند به طوری‌که آنها در سن چهار سالگی توانستند خواندن و نوشتن را در خانه بیاموزند. دوران مدرسه با موفقیت سپری شد و میشل توانست در برنامه‌های استعدادیابی مدرسه خود شرکت کند. وی پله‌های ترقی و یادگیری را پشت سر می‌گذاشت و همزمان با تحصیل در دبیرستان به کار نیز مشغول بود.

دانشگاه و دانشکده حقوق

او دانش آموخته دانشگاه پرینستون است و در سال 1985 توانست با مدرک کارشناسی در رشته جامعه شناسی فارغ‌التحصیل شود. اشتیاق او به آموختن باعث شد تا وارد دانشگاه هاروارد شده و در نتیجه بتواند با مدرک دکترای حقوق از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شود. میشل رابینسون در دوران دانشجویی بسیار فعال بود تا جایی که در تظاهراتی در خصوص استخدام دانشجویان و اساتید اقلیت‌ها شرکت کرد. او هکچنین علاقه زیادی به محیط زیست دارد.

میشل اوباما ؛ نماد بانوی اول آمریکا

ازدواج با باراک اوباما

میشل و باراک در سوم اکتبر سال 1992 در یکی از کلیساهای آمریکا عهد زناشویی بستند. آنها در سال 1989 زمانی که میشل در یک شرکت‌ حقوقی مشغول به کار بود یکدیگر را ملاقات کردند. باراک در این شرکت برای گذارندن دوران کارورزی خود مشغول به کار بود. در ابتدای این آشنایی، میشل از ورود به یک رابطه عاشقانه با باراک خودداری می‌کرد زیرا معتقد بود که یک رابطه عاشقانه بین دو همکار، به شغل آنها ضربه خواهد زد.

میشل اوباما

سال‌هایی که در راه بودند برای میشل موفقیت‌های زیادی را به همراه داشت. او برای پیشرفت در کار خود بسیار تلاش کرد و سعی داشت تا بتواند یک وکیل مجرب و کارآمد شود. در ماه مِی سال 2005 میشل توانست به عنوان مشاور ریاست جمهوری در امور جامعه و امور خارجه در دانشگاه شیکاگو منصوب شود، جایی که پس از چند سال مراسم تحلیف همسرش به عنوان رییس جمهور ایالات متحده در آنجا برگزار شد.

همچنین بخوانید: معرفی جوان ترین ثروتمندان جهان در سال 2020

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

میشل یکی از حامیان تاثیرگذار باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. زمانی که او برای اولین بار در یک کنفرانس حزب دموکرات سخنرانی کرد توانست توجهات بسیاری را به سمت خود جلب کند. در طی سال‌هایی که باراک اوباما برای رسیدن به منصب ریاست جمهوری در تلاش بود، میشل نقش بسزایی در حمایت حزب دموکرات از وی ایفا کرد. سرانجام باراک اوباما در سال 2009 توانست به عنوان رییس جمهور ایالات متحده انتخاب شده و میشل به عنوان بانوی اول آمریکا کار خود را شروع کند. در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، زمانی که باراک برای دومین بار کاندید شد، میشل با جدیت بیشتری در این کارزار رقابتی شرکت و از همسر خویش حمایت کرد. او به شهرها و ایالت‌های مختلف آمریکا سفر کرد و سخنرانی‌های قابل توجه و تاثیرگذاری را انجام داد. در 6 نوامبر سال 2012 باراک اوباما برای دومین بار توانست در رقابت پیروز شده و به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب شود.

میشل اوباما را می‌توان محبوب‌ترین بانوی اول ایالات متحده دانست، وی در سخنرانی‌های خود بارها به اینکه چقدر مردم آمریکا با محبت‌ها و حمایت‌های خود به او نیرو می‌بخشند صحبت کرده و جمله «خدمت به عنوان بانوی اول شما یک افتخار و یک امتیاز است» را تکرار کرده است. وی عمیقا به تغییر زندگی مردم آمریکا اهمیت داده و این روحیه را در همسر خود نیز برجسته می‌دید.

میشل اوباما

میشل اوباما بارها مخالفت خود را با افکار و عقاید دونالد ترامپ اظهار داشته است. وی در یکی از سخنرانی‌های خود خطاب به رئیس جمهور فعلی آمریکا گفت: هر فکری که در سر می‌پرورانید، لیاقت اینکه تبدیل به یک سخن شده و از دهان شما خارج شود را ندارد. شما نمی‌توانید هرچه در مغز خود می‌پرورانید را توییت زده و بیان کنید.

همچنین بخوانید: 10 زن قدرتمند جهان در سال 2019 را بیشتر بشناسیم

میشل اوباما همواره به موضوع حمایت از حقوق زنان در برابر آزار و اذیت‌های جنسی در آمریکا پرداخته و این موضوع را یکی از دغدغه‌های اصلی خود بیان کرده است. او در یکی از سخنرانی‌هایش در مورد این موضوع گفته:

وقتی در خصوص زنان و رنج‌ها و سختی‌هایی که در جامعه می‌کشند فکر می‌کنیم، از آنها می‌خواهیم تا بیایند و صحبت کنند، افکار و عقاید خود را بیان کنند. ما باید صحبت کردن و بیان افکار را به زنان جامعه آموزش دهیم، آنها باید قدرت «نه» گفتن را داشته باشند. اگر ما به دختران جوان خود در سنین پایین، آموزش و اجازه صحبت کردن ندهیم، زمانی که وارد جامعه شدند نمی‌توانند کلماتی همچون «نه» ، «به من دست نزن» و «بس کن» را بیان کنند.

موفقیت‌های میشل اوباما، زمانی‌که بانوی اول آمریکا بود

  • میشل زمانی که بانوی اول آمریکا بود به صورت داوطلبانه وارد پناه‌گاه‌های افراد بی‌خانمان شد و از آنها دیدن و سپس تصمیماتی برای سامان دادن آنها اخذ کرد.
  • میشل اوباما توجه خاصی به حمایت از خانواده‌های نظامی، کمک به زنان شاغل برای ایجاد تعادل در شغل و خانواده و انجام خدمات ملی داشت.
  • میشل اوباما که اهمیت بالایی به سلامت غذایی خانواده خود می‌داد، از جنبش مواد غذایی ارگانیک در آمریکا حمایت کرد و به آشپزهای کاخ سفید دستور داد تا غذاهای ارگانیک را برای میهمانان و خانواده‌اش فراهم کنند.
  • در ماه مارس سال 2009 میشل با همکاری 23 دانش آموز یکی از مدارس واشنگتن، یک باغ 1100 متر مربعی را در محوطه کاخ سفید آماده کاشت سبزیجات تازه و همچنین پرورش زنبور عسل کردند.
  • میشل اوباما تلاش برای مبارزه با چاقی کودکان را در صدر برنامه‌های خود قرار داد.
  • بانوی اول آمریکا همواره به تعهدات خود برای زندگی سالم وفادار بود. در سال 2012 در حمایت از جنبش Let’s Move، برنامه جدیدی را برای بدنسازی بچه‌ها اعلام کرد.

فرزندان میشل و باراک اوباما

باراک و میشل دو دختر دارند: مالیا متولد 1998 و ساشا متولد 2001. این زن و شوهر موفق بارها گفته‌اند که اولویت اصلی آنها فرزندانشان هستند. پس از پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری و نقل مکان آنها از شیکاگو به واشنگتن، به دلیل برخورداری از محافظان امنیتی و زندگی در کاخ سفید، رویه زندگی آنها تغییرات اساسی داشت. باراک و میشل تلاش می‌کردند تا زندگی را برای فرزندان خود عادی جلوه دهند تا آنها بتوانند به شیوه‌ای سالم و به دور از حواشی سیاسی به تحصیل و زندگی بپردازند. از این رو سعی کردند تا در کاخ سفید یک برنامه عادی برای زندگی دختران خود فراهم کنند که شامل زمان‌های مشخص برای مطالعه، ساعت خواب منظم و تفریحات عادی می‌شد.

میشل بارها اشاره کرده که اولویت اول او همواره اطمینان از سلامت دخترانش خواهد بود. از این رو قصد دارد به تمامی خانواده‌های آمریکایی کمک کند تا نه‌تنها برای سالم ماندن، بلکه برای پیشرفت و ترقی خود تلاش کنند.

همچنین بخوانید: بیوگرافی جو بایدن ، رقیب سرسخت ترامپ در انتخابات 2020 آمریکا

میشل و باراک اوباما

در سال 2006 میشل اوباما به عنوان یکی از 25 زن تاثیرگذار جهان از دید مجله Essence معرفی شد. او همچنین دو سال پیاپی به عنوان خوش‌پوش‌ترین بانو از دیدگاه مجله Vogue معرفی شد. مجله People در سال 2006 و همچنین مجله Vanity Fair نیز از او به عنوان یک بانوی خوش لباس یاد کرده‌اند.

کتاب «شدن» یا «Becoming»

در اواخر سال 2018 میشل خاطرات خود را در کتابی به نام «شدن» منتشر کرد. وی این کتاب را تجربه‌های عمیقا شخصی خود بیان کرده و گفته :

من در خصوص تجربه‌ها و روزهایی که سپری کردم در این کتاب صحبت می‌کنم. اینکه چگونه یک دختر از جنوب آمریکا توانست به یک زن قدرتمند تبدیل شود. امیدوارم تجربیات من الهام بخش خوانندگان این کتاب شود و این شجاعت را پیدا کرده تا هر چه را که روزی آرزو می‌پنداشته‌اند، تبدیل به واقعیت کنند.