گلکسی اس 20 اولترا : 20 درصد قدرتمندتر از 1000 دلاری های سال گذشته

گلکسی اس 20 اولترا

به نظر می‌رسد پرچمدار 2020 سامسونگ، حرف‌های تازه‌ای برای گفتن دارد. سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا (Galaxy S20 Ultra) بزرگترین برادر خانواده سری اس 20، تاکنون توجهات بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. در آخرین بررسی‌های این پرچمدار، پردازنده آن را زیر ذره‌بین قرار داده‌اند و آن‌طور که از یک پرچمدار و البته از یک پردازنده کوالکام انتظار می‌رفت، با افزایش قدرت 20 درصدی نسبت به پرچمداران 1000 دلاری سال 2019 سامسونگ و اپل روبرو هستیم.

سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا، حدود 20 درصد افزایش و بهبود عملکرد پردازنده و گرافیک را نسبت به پرچمداران سال گذشته ارائه می‌کند. اما این موضوع، لزوما به معنای سریع‌تر بودن وب گردی و یا اجرای برنامه‌های کاربردی در این دستگاه نیست. پردازنده اسنپدراگون 865 کوالکام بنچمارک شد و نتیجه بهتری را نسبت به پردازنده نسل گذشته خود در تلفن‌های هوشمند اندرویدی سال گذشته نشان داد، اما با این‌حال، بازهم نتوانست امتیازی بالاتر از پردازنده A13 اپل ارائه دهد.

به گفته کوالکام، سامسونگ گلکسی S20 اولین خانواده از سری S است که در آمریکا با پردازنده اسنپدراگون 865 عرضه شده که 25 درصد بهبود در عملکرد و کارایی نسبت به اسنپدراگون 855 ارائه کرده است. از طرفی، اسنپدراگون 865 امکان استفاده از قابلیت‌هایی همچون دوربین‌های 108 مگاپیکسلی و فیلمبرداری 8K را در گلکسی اس 20 ممکن می‌سازد.

همچنین بخوانید: قیمت گلکسی S20 ، گلکسی S20 پلاس و S20 اولترا و Z Flip سامسونگ در سال ۲۰۲۰

در بنچمارکینگ اولیه اسنپدراگون 865، دیده شد که عملکرد این پردازنده در قست گرافیک بسیار عالی اما در قسمت وب، بسیار بد است. این نتیجه‌گیری، در گلکسی اس 20 اولترا نیز دیده شد. کارشناسان، گلکسی اس 20 اولترا را در دو حالت (HD (120Hz و (QHD (60Hz تست کردند و امتیازات بنچمارک برای وضوح تصویر، بهتر بودند چرا که دستگاه مجبور است پیکسل‌های بیشتری را به نمایش بگذارد.

در بنچمارک گیکبنچ 5 (Geekbench 5) که تنها عملکرد پردازنده را بررسی می‌کند، گلکسی اس 20 اولترا در حالت تک هسته‌ای و چندهسته‌ای، نسبت به گلکسی نوت 10 پلاس، که سال گذشته رونمایی شد، بهبود عملکرد 20 درصدی را ارائه داد. شرکت کوالکام نیز پیش‌تر، چنین نتیجه‌ای را پیش‌بینی کرده بود.

گلکسی اس 20 اولترا / Geekbench 5

اسنپدراگون 865 با وجود کسب امتیاز بالاتر نسبت به نسخه سلف خود، باز هم نتوانست پردازنده سری A اپل را پشت سرگذاشته و رتبه اول را میان پردازنده‌ها بدست آورد. پردازنده‌های سری A اپل، همواره تمرکز و عملکرد بالاتری در پردازش تک هسته‌ای نسبت به پردازنده‌های سری کوالکام داشته‌اند. اکثر تلفن‌های هوشمند برای اجرای برنامه‌ها و در کل برای انجام وظایف، از یک هسته استفاده می‌کنند یا بهتر بگوییم فشار بیشتر روی یک هسته است. پردازنده A13 اپل در بنچمارک چند هسته‌ای نیز توانست امتیاز بالاتری نسبت به کوالکام 865 بدست آورد؛ اما این امتیاز به معنای عملکرد ضعیف پردازنده کوالکام نیست.

همچنین بخوانید: مقایسه سامسونگ گلکسی اس ۲۰ پلاس و آیفون ۱۱ پرو مکس : کدام یک برنده است؟

بنچمارک GFXBench قابلیت‌های گرافیکی پردازنده را مورد بررسی قرار می‌دهد. این بنچمارک، شامل آزمون‌های کوچک‌تری است که در اینجا، از آزمون Car Chase که مخصوص بررسی تلفن‌های هوشمند رده بالا است استفاده شده، البته این گفته به این معنا نیست که Car Chase در تلفن‌های هوشمند رده میانی، جوابگو نیست. امتیازات off-screen عملکرد واحد پردازش گرافیکی (GPU) را نشان می‌دهد. در این آزمون نیز، گلکسی اس 20 اولترا 20 درصد بهتر از گلکسی نوت 10 پلاس عمل کرده است. (وان پلاس 7 تی پرو مک لارن، از پردازنده کوالکام اسنپدراگون 855 پلاس بهره برده که عملکرد مشابهی را ارائه می‌کند).

گلکسی اس 20 اولترا / GFXbench

نتیجه آزمون، کمی پایین‌تر از نتیجه عملکرد اصلی پردازنده کوالکام است. کوالکام پس از معرفی پردازنده‌های جدید خود، یک آزمون بنچمارک بر روی آنها انجام می‌دهد. در بنچمارک GFXBench، نتیجه آزمون گلکسی اس 20 اولترا ، 52fps بوده، این در حالی است که در آزمونی که کوالکام پیاده‌سازی کرد، نتیجه این بنچمارک، 89fps اعلام شده بود. برحسب نوع کاربرد API و آنچه که رندر می‌شود، گلکسی اس 20 اولترا از پخش 120 هرتز در کیفیت WQHD پشتیبانی می‌کند، البته سامسونگ چنین مجوزی را صادر نکرده چرا که به عقیده مهندسان شرکت، این قابلیت پخش، به میزان بسیار زیادی از باتری مصرف کرده و عمر باتری را کاهش خواهد داد. آزمون 1080 پیکسل OpenGL ES 2.0 T-Rex با نرخ 120 فریم در ثانیه در کیفیت HD و همچنین پخش آهسته 207 فریتم بر ثانیه موفقیت آمیز بود.

آیا عملکرد پردازنده، موجب بهبود در اجرای برنامه‌های کاربردی می‌شود؟

در آزمون‌های انجام شده، تاثیر قدرت و بهبود پردازنده نسبت به نسل گذشته خود، در اجرای برنامه‌های کاربردی، کمتر دیده شده است. بنچمارک Basemark Web، بنچمارکی مبتنی بر مرورگر است که در گوگل کروم اجرا شد. در مقایسه بین گلکسی نوت 10 پلاس و اس 20 اولترا در حالت WQHD فقط شاهد 5 درصد بهبود بودیم. اگر نمایشگر گلکسی اس 20 اولترا را در حالت HD قرار دهید، این گوشی عملکرد بهتر و سریع‌تری را در مرورگر ارائه می‌دهد.

گلکسی اس 20 اولترا / basemark web

معیار دیگری که برای آزمون گلکسی اس 20 اولترا استفاده شد، بنچمارک PCMark Work 2.0 است. در حالت WQHD، گلکسی اس 20 اولترا توانست تنها 7 درصد سریع‌تر از گلکسی نوت 10 پلاس و 37 درصد سریع‌تر از گلکسی نوت 9 عمل کند. با قرار دادن این پرچمدار در حال HD 120Hz، شاهد بهبود عملکرد 21 درصدی بودیم. در مجموع، دستگاه عملکرد بهتری را نسبت به نسخه‌های قبلی با پردازنده اسنپدراگون 855 کوالکام ارائه داد.

گلکسی اس 20 اولترا / pcmark work 2

بنچمارک PCMark همواره تاثیر اندروید بر عملکرد دستگاه را به خوبی نشان می‌دهد. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، وان پلاس 7 تی پرو مک لارن و گوگل پیکسل 4 عملکرد بهتری را نسبت سامسونگ گلکسی نوت 10 ارائه داده‌اند. وان پلاس و گوگل همواره تلفن‌های هوشمند خود را به گونه‌ای بهینه‌سازی می‌کنند که سریع‌تر عمل کنند؛ در حالی‌که سامسونگ هرگز در تلفن‌های هوشمند خود این مساله را مدنظر قرار نداده است.

همچنین بخوانید: مقایسه دوربین گلکسی اس ۲۰ اولترا و آیفون ۱۱ پرو مکس

باتوجه به بررسی‌های انجام شده و بنچمارک‌هایی که بر روی پردازنده و عملکرد دستگاه صورت گرفت، گلکسی اس 20 اولترا، توانسته به خوبی در جایگاه یک پرچمدار بدرخشد، اما مانند روال هر ساله، در امتیاز کلی از نظر قدرت پردازنده در حالت تک هسته‌ای، کمی عقب‌تر از پردازنده سری A بایونیک اپل است. اما مساله در اینجاست که آیا 1000 دلار و بیشتر، برای خرید این پرچمدار مناسب است؟ یا با هیمن مبلغ می‌توان انتخاب‌های بهتری داشت؟ در کل، تمامی این معیارها و آزمون‌ها، یک دید کلی از عملکرد و قدرت دستگاه در اختیار ما خواهند گذاشت، اما در نهایت باید ببینیم که از یک تلفن هوشمند چه انتظاراتی داریم؟ آیا معیار ما برای انتخاب، ظاهر و طراحی است؟ یا نمایشگر؟ یا باتری؟ یا قدرت و یا عملکرد کلی دستگاه؟ و یا حتی دوربین؟ انتخاب با ماست و بر اساس آنچه که برای ما اهمیت دارد، هزینه پرداخت خواهیم کرد.